Monday, April 12, 2010

Sambungan..pompuan ke ape ni???

Salam..

Okeh..setelah betenang...aku nak sambung balik cite pasal the previous entry..semalam aku ckp nak jumpe dia..dia ckp okey dia dtg bilik aku..then dia pun datang bilik aku...borak2 biasa..pastu aku ckp la sebenarnye aku ade hal nak ckp..dia tanye ape dia..aku ckp aku nak tarik diri jadi pengapit dia..dia tanye knp..aku ckp tah lah..aku pun tak reti nak ckp cemn...hmmm...cemane eks...pastu dia tanye lagi knp..pastu aku ckp..hmm ade tak awk buat sumting yg bekaitan dgn sy..tanpe pengetahuan sy...korg nak tau ape jwpn dia..dia ckp tak semua bnd dia buat dia kn bg tau aku...okeylah...fine..pastu aku ckp..tapi bnd ni bekaitan dgn aku..dia tanye..bende ape..awk ckp la..sy tak tau..pastu aku ckp aku tak nak ckp..aku nak dia explain kat aku..soalan aku senang je..knp awk msg abg anip tanpe pengetahuan sy dan suh dia rahsiakan bende ni dr sy...pastu dia jwb..mmg agak kelam kabut la cara dia tuh..aku tgk je dia..dia ckp sblm ni dia msg je abg anip..tak dek pape pun..dia ckp lagi..dia tak dek niat pape pun...dia ckp abg anip tu kawan dia..dia berhak nak msg bf aku..hoho..ayat bagus punyekan..aku senyum..pastu aku ckp.. ape awk rasa bile pompuan lain msg bf awk tanpa pengetahuan awk da suh rahsiakan dr pengetahuan awk..pastu tetibe dia jadi emo..EMO okay..dia ckp..sy tak niat pape pun..sy ikhlas kawan dgn dia..okeh fine kalau awk rasa sy kacau bf awk okeh fine sy mintak maaf okeh..okeh stop smp sini..

Hmm..menarikan...stop smp sini..pastu aku ckp kalau awk ikhlas..knp awk msg dia tak bg tau sy..dan suh rahsiakn dr sy..awk nak buat ape dgn duit 8k tuh...haha..korg tau ape jadi kat dia..pucat lesi kot...tak boleh blah..pastu seperti biasa..dia masih lagi petahankan diri dia lah..sy tak boleh bg tau sbb ape..ni masalah sy..sy tak boleh ckp..awk kenal org tuh..( dia ckp aku kenal org tuh okayh..mesti la aku lagi nak tau kan..) tapi aku ignore jek..pastu aku ckp lagi..sy mintak maaf la..sbbnye sy ade tanye su pasal bnd nih..pastu lagi hangat...dia betambah EMO..nangis!!..knp awk ckp kat su..ini masalah sy..sy tak boleh bg tau..pastu aku ckp la..aku nak tau..bnd ni melibat duit dalam amount yg byk..pastu dia terus kol su..dia ckp kat su..knp su cite kat org..pastu su jwb..bisness ape yg dia da buat( ni su btau aku bile aku kol dia tanye)..pastu dia drama..nangis lagi teresak2..dia ckp su tak paham..su tak tau pape..su tak paham..ape yg su tau..su tak tau pape..smp hati su bg tau kat org pasal ni...dia nangis lah..aku tengok tanpe perasaan..

Kemudian...dia letak phone..su kol aku...tanye...aku pun jwbla..dia ade dgn sy skang nih..pastu dia nangis lah..pastu dia ckp dia tak boleh bg tau..dia bukan org senang mcm aku yg tak dek masalah..pastu aku tanye..tak cukup duit nak kawen ke..hoho..bende tuh buat dia hot..dia ckp dia ade duit utk kawen..duit nak kawen dia cukup..pastu aku ckp..ade hutang dgn sape2 ke..dia ckp takdek utang dgn sape2..sy tak boley btau..tak boleh..awk jgn pakse sy bg tau..sy bole jadi gile kalau awk paksa sy..(ko nak jadi gile jadi la..huh ade aku kisah)

Pastu aku ckp kalau awk nak buat loan utk biss..knp tak pegi SME bank..skang ni byk je servis utk org yg baru nak memulakan perniagaan..pastu ape jadi..hmm dia dalam keadaan menangis dia ckp..bnd tu tak dek kaitan pun..bukan sbb biss dan bukan sbb kawen..tu alasan sy jek..sy da tak tau nak buat alasan ape..( haha..dia tipu okay..TIPU)..pastu aku ckp knpnye mcm terdesak je nak duit..pastu dia ckp mmg dia terdesak..dia desperate..dia perlukan duit tu skang..dia nangis lagi..mmg sepanjang tu dia nangis je lah..hmm..pastu aku ckp sy mintak maaf lagi la..sbb nye..sy nak tau bissness yg awk ckp dgn abg anip tuh..sbb awk ckp biss tu awk buat dgn kawan awk..so sy tanye moon..(hoho..lagi kuat dia nangis)..dia ckp knp awk tanye moon..pastu aku ckp mestila..nak tau..curious nak tau..pastu aku ckp sy mintak maaf jugak sbb bnd ni..sy jumpe najwa..tanye kat najwa...pastu dia ape lagi..dia nangis lagi teruk..dia ckp sy tak buat jahat dgn org..tapi knp awk buat sy mcm ni..sy tak kacau keluarga awk..knp libatkan adik beradik sy..pastu dia ckp aku jahat okay..jahat ke aku..salah ke ape aku buat nih..pastu dia ckp lagi jgn libatkan adik beradik sy...even tunang dia pun tak tau...pastu aku ckp..kalau ikot kan hati sy..kalau awk boleh msg bf sy tanpa pengetahuan sy..dan suh dia rahsiakan dr sy..sy pun boley buat ape yg awk buat..sy pun boleh msg tunang awk..pastu dia ckp tolong la jgn bg tau tunang dia..tunang dia tak tau pape pasal nih ( korang pelik tak..tunang dia tak tau pasal kes ni..tapi dia ckp pas dia da kawen nanti tunang dia akan byr hutang dia..) dia ckp lagi matila dia kalau tunang dia tau..

Hmm..aku tgk jelah drama yg dia buat..tapi ade satu scene..bile aku nak ckp..dia pun nak petahankan diri dia...hmm dan aku ape lagi jerit lah..pada yg kenal aku mcm mn..tau la keadaan aku bile aku da start jerit tuh..mmg aku tengking la dia..nasib aku tak bg penampar jek..aku ckp aku tak nak gadoh..aku just nak kepastian..aku ckp lagi awk ckp sy jahat sbb sy bg tau kat kawan baik awk dgn adik awk..sy perlu tanye utk dapatkan kepastian..pastu dia ckp knp tak tanye dia directly..dia pun buat keje tak direct dgn aku..ni nak suh aku direct terus ke dia..hello..ape kejadahnye.. pastu aku try cool down..aku tak nak kua pekataan yg tak sepatutnye..lepas tu aku ckp sy ikhlas kawan dgn awk..sy share semua problem sy dgn awk..tapi awk..pastu dia dalam keadaan menangis tu ckp..ye sy tak ikhlas...sy jahat..sy jahat...byk kali gak la dia ckp mcm tuh..pastu aku ckp..yg awk nak menjahatkan diri awk sendiri knp..ade sy ckp awk jahat..ade sy kua word jahat tu kat awk..bukan hak sy utk menjatuh hukum org tu jahat atau tak..pastu..dia ckp dia mintak maaf..dia ckp terima kasih atas segalanya..pastu dia pun blah dr bilik aku...dan for ur info..ptg tadi aku baru realized yg dia delete aku dr BFFs dia..

Ape yg menjadi kemusykilan aku..

1) salah ke ape yg aku buat.. (bukan aku yg create prob..dia yg mula dulu..)
2) kalau dia ikhlas kawan dgn aku..dia akan bgtau aku dulu yg dia ade masalah..dan nak mintak tolong bf aku.. ( alasan dia sbb nanti aku tanye mcm2..lagi satu dia ckp aku PESIMISTIK!!)
3) ape dia rasa ek bile kawan baik dia msg bg dia tanpe pengetahuan dia dan siap suh rahsiakan dr dia plus suh delete semua msg.. ( pd aku dia tak jujur dgn aku..)
4)knp dia boley reka mcm2 cite..dia menipu..tapi dia ckp aku jahat sbb bg tau kawan dgn adik dia ( aku btau su sbb aku tau dia rapat dgn su..aku tanye moon sbb dia ckp dia buat biss tudung dgn kawan dia...aku ckp kat adik dia bile aku tau ade konflik antara alasan2 yg dia bg tu..means ade sumting yg dia cube sorokkan..)
5) dia ckp dia tak boleh bg tau ape masalah dia..(kalau ko tak boley bg tau ape masalah ko..ko tak payah intro ckp ko ade masalah..org pun tak nak la dgr masalah ko..)
6) dia delete aku dr BFFs dia..(kenape eks...padahal aku da ckp yg aku tak nak gadoh pun dgn dia..)

MORAL:

Pada aku..JUJUR...jujur pada diri sendiri..baru org nampak keikhlasan kite..kalau aku tak pk dia kawan aku..tak dek la aku sibok nak tau..sbb aku tau keadaan fam dia mcm mn..dan aku tau dia bukan org senang...tapi..dia tak jujur dan ikhlas dgn aku..aku boley ckp dia betray aku..kalau dia rasa aku kawan dia knp dia buat mcm tuh..mcm ni ke kawan..aku nekad..aku tak salah pape..kalau dia delete aku..tu masalah dia..aku tak rugi pun tak dek kawan mcm dia..betol tak..

da abis luahan perasaan aku..time kasey utk korg yg baca dan komen luahan rasa aku nih..

6 comments:

shilafaizz said...

entry baik punya ni jely...aku phm bile ko dh menjerit tuh.tp mmg sumthing la minah ni...penuh teka teki...aku xrase bnd lain kecuali duit tu die nk gunakan utk kawin.or tng die xcukup duit hantaran sbb tu die xmo ko bgtau tng die.kalau bkn psl kawin nk buat ape duit 8k tuh kan...dh bertunang, dh nk kawin share la ape2 pon dgn tng ko pegi cari bf org watpe.die lupe kot abg anip tu bf ko jely, of course la abg anip akn cite sume kt ko kn..

nurulhaniff said...

sakit ati aku..mmg silap besar la dia..aku tak buat taik dgn ko..ko jgn kacau aku...da la tak nak admit salah sendiri..boleh plak ckp aku jahat okay..kalau ko org nak pinjam duit mesti la ko tanye kenape..nak buat ape..da mcm2 dia putar shila...ckp nak tolong kawan..aku pelikla..baik sgtnye nak tolong..kalau ko tak tejebak dalam sumting..ko takkan beria nak tolong..dasar PENIPU..

ramizahbegum said...

aduhaii..ade gak drama queen cm ni..kalah arr sumer pelakon dlm dunia ni..logically thinking pn la..ade ke org nk bg pinjam duet dgn org yg berdrama cm ni..kt cni citer len..kt sane cte len..the worst part is..siap delete akak ak from BFF..gelak2 guling2 jer bile akak ak citer..dak umur 12 thn leh la kut wat cm ni..ko da nk kawen kut..durrr..wutever..biar la along..org tak jujur cm ni tak ke mana..da la biler da ssh bru nk cari awk..biler senang ad dia igt awk ker?wat bodo jer along..lantak la dia nk wat awk musuh dia ke ap ke..dia yg the first place yg wat drama..tak yah la awk nk pening kepala pk psl bnde ni..baek awk pk psl adek kesygan awk ni..ahaks..:D

nurulhaniff said...

hahah..baekk adek kesayangan ku..dia skang da delete fren list teros..wahahaha...kalo pk logik la..kalo ko tak salah yg ko nak delete pehal kan ngah..ikot dia la..belaja tinggi2..tapi..caitt...akai ada ka..ckp pasal agama pandai..memutuskan persaudaraan sesama umat tu ape..pk sket hubungan sesama manusia la..haha..stop2..i bukan ustazah nak ckp pasal agama..tapi sekadar ingat mengingati..

Siti Norwahida Shukeri said...

jelly...bapak ar poyo minah tu...berbelit2 macam keling la...sah2 dah penipu...kalu ade masalh, bagitau je la..kwn2 sure bleh tolong punye kalu dia trus trang...satu ag, kalu duit x ckop, xpyh la nak wt grand2 kawin tu...bese2 je la...aish..pelik tol la org ni...sabar je la....

nurulhaniff said...

wahid..aku da tak heran kat dia..buat la ape yg ko nak buat..makin byk ko buat..makin org nampak yg ko da kantoi..dan da malu..hahaha

Post a Comment